Waarom boekhouden?

Om in de complexe snel wijzigende wetgeving van het boekhouden een overzicht te behouden is het, zeker vandaag, een noodzaak om als starter of gevestigde onderneming beroep te doen op een expert.

Jaarlijkse opvolging van uw cijfers

Het bepalen van uw bedrijfsresultaten op het einde van het jaar is een verplichting: eenmaal per jaar moet een zelfstandige fysieke persoon een exploitatierekening maken om mee te sturen met de aangifte van de personenbelasting.

U werkt via een vennootschap? Het Wetboek Vennootschappen verplicht  u een balans en resultatenrekening op te maken van uw vennootschap. Dit document vormt de basis voor het invullen van uw aangifte vennootschapsbelasting evenals het indienen van de jaarrekening, afhankelijk van de vennootschapsvorm, bij de Nationale Bank van België.

Tussentijdse evaluatie

Zowel voor fysieke personen als vennootschappen is het belangrijk om gedurende het jaar de financiële situatie op te volgen. Dit om u een idee te geven van geraamde belastingen op het einde van het jaar en de te nemen beslissingen om deze te verminderen.

Daarnaast krijgt u via die tussentijdse evaluaties een klaar beeld op uw resultaten, bruto winstmarge, te betalen sociale bijdragen, voorafbetalingen. En zo ziet u ook of het aangewezen is te investeren.

Vergelijkende analyses geven u meer duidelijkheid over de evolutie van uw activiteit over de jaren heen.

Samenzitten

Om tot het beste financiële resultaat voor uw bedrijf te komen, is het belangrijk dat uw BlueGround-expert samen met u de balansen overloopt. Op regelmatige basis zitten wij met u samen om uw balans te overlopen en uw aandacht te vestigen op bepaalde punten.

Vlotte verwerking

Een groot deel van het werk van de boekhouding zit in het verwerken van de facturen en andere sociale documenten. Indien u dit wenst, kunt u dit deels of volledig zelf doen. Hiervoor stellen wij u verschillende software pakketten voor die compatibel zijn met de onze.

 

Plan uw eerste afspraak

Hans Hermans, Groep Generalfrein Stappers bvba

 

"Onze sector, de verkoop van auto-onderdelen en garage-equipement, is vandaag niet de gemakkelijkste. Omdat wij veel zelf doen – wij hebben een eigen boekhoudster – is het belangrijk om 100% op iemand te kunnen rekenen. Onze BlueGround-expert is eigenlijk meer onze supervisor, in de goede zin van het woord. Hij geeft constructieve raad, denkt mee vooruit en is inventief op vlak van fiscaliteit en boekhouding. Hij is onze vertrouwenspersoon waarmee we een tiental keer per jaar overleggen om de status van de onderneming op te volgen."

Jean Leclercq, Brucargo

 

"In 1987 startte ik met mijn zaak die snel groeide... ik had een accountant/belastingconsulent nodig die me kon begeleiden in de evolutie van mijn onderneming. Wat me opvalt in de samenwerking met BlueGround is hun empathie. Ze stellen zich in jouw plaats en geven advies, zowel voor mijn privézaken als voor mijn business. Dat menselijke aspect vind ik heel belangrijk, daarom noem ik BlueGround niet mijn fiscalist, maar een partner. Recentelijk bijvoorbeeld liet ik de aandelen van mijn vennootschap over en BlueGround heeft mij door heel deze procedure zeer efficiënt begeleid.  De toekomstige aandeelhouder was aangenaam verrast door de pro-activiteit van de expert van BlueGround en heeft gevraagd de samenwerking na de overname te kunnen verderzetten."