Btw: 6%, 12% of 21%?

U heeft veel vragen. "Welke btw-tarieven moet ik hanteren voor de prestatie van verschillende diensten of het verkopen van bepaalde producten? Welke zaken kan ik inbrengen: hoeveel btw kan ik recupereren bij een bepaald type wagen, hoe zit het met klantengeschenken, restaurantbezoek, … Wat doe ik als ik producten of diensten naar andere landen (EU of niet EU) wil uitvoeren? Wat is het btw-tarief dat ik moet hanteren?"

Onze experts geven u graag het antwoord en de verschillende mogelijke oplossingen op uw vragen en bedenkingen – btw-aangiftes indienen, intracommunautaire opgaven, btw-listings en andere btw-formaliteiten. Wij doen het graag voor u, zo kunt u zich concentreren op uw business zelf.

Bent u een buitenlandse ondernemer die zaken wilt doen in België? Kies ervoor om u te laten vertegenwoordigen door een BlueGround-expert, uw gids door het Belgische fiscaliteitsland.

Vennootschapsbelasting

Naast de personenbelasting is er de vennootschapsbelasting. BlueGround stelt de aangifte van de vennootschapsbelasting graag samen met u op en verzendt ze via "Biz Tax" naar het Ministerie van Financiën.

De vennootschapsbelasting is complexer dan de personenbelasting en kan op verschillende manier worden geoptimaliseerd – via voorafbetalingen, het sluiten van interessante verzekeringen, via optimalisatie van het loon van de bedrijfsleider of andere optimalisatiemogelijkheden zoals tax shelter, notionele intrestaftrek, liquidatiereserve, gespreid te belasten meerwaarde,...

Het is belangrijk dat uw belastbare basis onder controle blijft. Uw BlueGround-expert begeleidt u graag in de eventuele overstap naar een fiscaalvriendelijkere vennootschapsvorm.

Heeft u een vzw? BlueGround verzorgt ook de aangifte van vzw’s, de zogenaamde rechtspersonenbelasting.

Personenbelasting

Het indienen van de personenbelasting. Zelfs als u geen zaak hebt, is het telkens opnieuw een moment van stress en uitstel. BlueGround doet het graag voor u – of u nu in België woont of niet.

Als mandataris van "Tax-On-Web" doen wij het voor u. Bovendien heeft u via "Tax-On-Web" een langere indieningstermijn. Dan moet u zich daar alvast geen zorgen meer over maken.