Uw droom wordt werkelijk...

Wellicht heeft u honderd en één vragen over fiscaliteit en boekhouden. Wat inzake btw? Met welke belastingen moet ik rekening houden? Kies ik voor een eenmanszaak of eerder voor een vennootschap? En welke vennootschapsvorm is geschikt voor mijn activiteit? Hoe moet ik mijn zaak inschrijven in het KBO-register, ...

Uw BlueGround-expert vertelt het u graag, tot in de kleinste details: de voordelen, de addertjes onder het gras, de te nemen stappen. Op weg naar duurzaam succes.

 

Laat je bijstaan met deskundig advies van het BlueGround-team

 

Plan uw eerste afspraak

De papiermolen

België zou België niet zijn als er geen reeks van formaliteiten in orde moet worden gebracht bij de opstart van een eigen zaak. Onze experten staan u graag bij, ze doorlopen samen met u de nodige documenten en begeleiden u persoonlijk op uw eerste stappen in de zakenwereld.

BlueGround becijfert niet alleen, wij analyseren die cijfers ook, in de diepte. We geven u advies over fiscaal aantrekkelijke optimalisaties en wijzen u tevens op eventuele pijnpunten die zich kunnen voordoen.

Uw eigen zaak in 5 stappen

Het opstarten van een eigen zaak gaat niet volgens een geijkte procedure. Afhankelijk van uw type van onderneming en wat u er mee wilt bereiken, geeft BlueGround u fiscaal en boekhoudkundig projectadvies, op maat van uw onderneming. Sowieso zijn er enkele zaken die bij elke opstart van een onderneming aan bod komen:

 

Wettelijk

Het opstellen en indienen van de nodige wettelijke documenten

Juridische vorm

Binnen welke structuur wenst u uw onderneming onder te brengen: fysieke persoon, BVBA, NV,...

Financieel plan

De verschillende mogelijkheden van de financiële haalbaarheid van uw droom onderzoeken

Aanvragen van een lening

In hoeverre moet er een lening aangevraagd worden, over welke termijn, beginkapitaal, ...

Opstart boekhouding

Er is een wettelijke verplichting voor elke onderneming tot ‘het houden der boeken’. Deels kunt u dit, indien u dat wenst, zelf verwerken. BlueGround geeft u graag advies bij de cijfers.