Medewerker in de kijker

Share

Maak kennis met Joyce

Bij BlueGround werken enkel straffe medewerkers. Dat bevestigt ook Joyce, amper 24 jaar en nu al senior consultant! Ze combineerde het afgelopen jaar haar functie bij BlueGround met een postgraduaat fiscaliteit aan de UCLL. Examens afleggen tijdens de btw-periode? Laat maar komen! Joyce slaagde glansrijk en de btw-aangiftes werden tijdig ingediend. We stellen je graag aan haar voor.

Joyce

10 vragen voor Joyce

1. Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Joyce, 24 jaar en ik werk sinds oktober 2017 bij BlueGround. Na mijn studies accountancy en fiscaliteit heb ik eerst drie maanden bij een ander kantoor gewerkt maar daar was er niet echt een klik. BlueGround sprak mij aan omdat het een mooie middenweg was: een niet te groot kantoor maar ook niet te klein. Mijn supervisor op dat moment was Tim en hij gaf me meteen veel verantwoordelijkheid, ik kreeg een groot deel eigen dossiers. Het deed me deugd dat ik deze kans kreeg. Ondertussen ben ik senior consultant en kijk ik zelf het werk van de starters na.

“Het deed me deugd dat ik onmiddellijk verantwoordelijkheid kreeg” - Joyce V.

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

De job is heel gevarieerd. Hoe de werkdag verloopt is afhankelijk van de periode waarin we zitten en de bijbehorende deadlines. Mijn dag kan bestaan uit btw’s opmaken, afsluitingen voorbereiden, aangiftes in verschillende belastingen opmaken,... en daarbij komen nog alle vragen van klanten. Je kan de dag dan wel beginnen met een to-dolijstje, voor je het weet is de dag voorbij en ben je heel druk bezig geweest met allerlei dingen die ertussen zijn geglipt.

3. Waarom ben je bij BlueGround gestart?

De teamstructuur vond ik een heel positief gegeven. Je wordt altijd bijgestaan door je team en je kan gemakkelijk aankloppen bij iemand met je vragen. Ik vind de open werkplek ook fijn. Je hebt zo meer contact met anderen en de drempel om vragen te stellen is ook lager wanneer je ze kan stellen aan de persoon die naast jou zit. Hoewel BlueGround een groter kantoor is dan waar ik vroeger werkte, heb ik steeds het gevoel dat ik bij iemand terecht kan.

4. Wat is je motivatie? Wat geeft jou voldoening?

De doorgroeimogelijkheden die de job biedt. Ik ben gestart als starter, ondertussen ben ik senior consultant. Ik heb het gevoel gekregen van mijn bazen dat dit ook verdiend was. Ik haal veel voldoening uit de appreciatie voor het werk dat ik doe, zowel van klanten als collega’s en de supervisor.. Goede cijfers bespreken met de klant is altijd aangenamer maar als het wat minder is zoeken we steeds naar positieve punten en manieren om de klant vooruit te helpen in de toekomst.

5. Hoe ervaar je het werken in Blueground Team?

Ik heb hele fijne collega’s en ik kom graag werken. Eigenlijk zijn het meer dan collega’s, het is eerder een grote familie.. Zelfs over de kantoren heen kunnen we altijd bij elkaar terecht, dit vind ik super. Daarnaast is het fijn dat er vanuit BlueGround vertrouwen is in de medewerkers en dat er rekening gehouden wordt met ons bij het nemen van beslissingen, bijvoorbeeld over de boekhoudprogramma’s.

“BlueGround heeft vertrouwen in de medewerkers. Er wordt rekening gehouden met ons bij het nemen van beslissingen” - Joyce V.

6. Wat zijn de positieve eigenschappen van jouw functie?

De collega’s, dit is misschien niet per se gelinkt aan mijn functie (lacht). Daarnaast de variatie, geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Ik houd van de variatie, elke dag is anders. Je kan moeilijk voorspellen hoe je dag eruit zal zien. Het werken met deadlines vind ik stimulerend, je hebt een doel. Binnen BlueGround zijn er ook heel wat opleidingsmogelijkheden. Binnen de wereld van accountancy en fiscaliteit verandert alles constant. Het is daarom belangrijk dat we altijd goed op de hoogte blijven. Verder is het fijn dat we gebruik kunnen maken van glijdende kantooruren.

7. Kan je een beschrijving geven van de evolutie die je bij BlueGround hebt doorgemaakt?

Hoewel ik na mijn opleiding een goede basis had, merkte ik al snel dat het in de echte wereld niet zo rechtlijnig is als wat je aangeleerd krijgt op school. Ik ben tijdens een btw-periode begonnen, dat was meteen heel druk. In de eerste maanden heb ik veel bijgeleerd van Tine, zij heeft me heel erg geholpen en wegwijs gemaakt. Wij werken nog steeds in hetzelfde team en hier ben ik heel blij om. Ik ben nu sinds september senior consultant. Dit werd in het begin van het jaar aangehaald bij mijn functioneringsgesprek. Na een testperiode kreeg ik in te horen dat het werk op het juiste niveau zat en dat ik het verdiende om over te gaan naar senior consultant.

8. De baseline van BlueGround is "Your success is our mission", hoe draag jij hieraan bij voor de klanten?

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten zowel boekhoudkundig, fiscaal als in hun activiteit blijven groeien. We zetten hen ook aan hier zelf over na te denken. Goede cijfers bespreken is altijd leuker, maar ook als het minder gaat zullen we in de bespreking wel zeggen hoe we dit samen gaan verbeteren in de toekomst. De manier waarop is heel klantspecifiek, we zoeken een maatoplossing per klant. Ook als het al goed gaat blijven we de groei stimuleren.

“Goede cijfers bespreken met de klant is leuk, maar ook als het wat minder is zoeken we steeds naar positieve punten en manieren om de klant vooruit te helpen in de toekomst” - Joyce V.

9. Hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven?

Ik ben van nature een vriendelijk en hulpvaardig persoon. Mensen kunnen steeds terecht bij mij als ze vragen hebben, ook als ik geen key user ben. Ik heb ook ontdekt bij BlueGround dat ik wel een teamplayer ben. Ik dacht altijd van mezelf dat ik liever zelfstandig werkte, maar ik heb nu gemerkt dat het wel leuk is om in team te werken en mensen rondom jou te hebben die je steunen en helpen. Dit gaat in beide richtingen, ik vind het zelf heel fijn om mensen te helpen.

10. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Hoe zou jij graag willen groeien in je job?

Het is niet dat ik absoluut mijn titel wil hebben, dat ik zo snel mogelijk zelfstandig of supervisor wil zijn, ik bekijk het van dag tot dag. Ik doe de functie die ik momenteel heb heel graag. Ik heb ook iemand die onder mij werkt, vroeger was dit Lieselotte, nu is het Bram. Ik kijk er ook naar uit hem te begeleiden in zijn groei bij BlueGround. Ik heb geleerd dat het niet altijd goed is om je te fixeren op een bepaalde positie. Wanneer dit dan niet onmiddellijk komt kan het teleurstellend zijn. Het komt wanneer het moet komen.

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert BlueGround bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak