Medewerker in de kijker

Share

Maak kennis met Laura V.

Zo’n twee jaar geleden vond deze 25-jarige spring in ‘t veld haar weg naar BlueGround, waar ze zich al snel ontpopte tot succesvol consultant en Yuki-specialist. Vastberaden om het ver te schoppen, waagde ze zich al na zes maanden aan het toelatingsexamen voor het ITAA (Institute for Tax Advisors and Accountants). Als fanatieke sportieveling zorgt Laura er mee voor dat onze medewerkers fit blijven. Maak kennis met de sportvrouw van BlueGround! 

Laura V.

 

10 vragen voor Laura

1. Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Laura, ik ben 25 jaar en ik werk sinds oktober 2018 bij BlueGround, tweeënhalf jaar ondertussen. Na mijn studies Handelswetenschappen en een stage in een kleinschalig accountantskantoor, kwam ik via een interimkantoor terecht bij BlueGround. Ik ben een sportief persoon: ik voetbal, speel tennis en padel en ik ga regelmatig lopen. Ze noemen mij hier de sportvrouw van BlueGround. Ik vind het ook leuk om mensen aan te zetten om te sporten. 

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Mijn dag ziet er vaak anders uit. Dit komt doordat we verschillende deadlines hebben: btw, klantenlisting, afsluiting,... en daar kunnen natuurlijk ook altijd onverwachte zaken bij komen, zoals vragen van klanten of problemen bij een bepaald dossier. Dagen worden gevuld met het up to date houden van dossiers en afstemmen met mijn supervisor. Ik werk nu veel van thuis uit. Dankzij de glijdende uren bij BlueGround vind ik een goede balans tussen mijn professioneel- en privéleven. 

3. Waarom ben je bij BlueGround gestart?

Na mijn afstuderen leidde het interimkantoor me naar verschillende werkgevers. Ik solliciteerde bij vier kantoren en twijfelde uiteindelijk tussen BlueGround en nog een ander kantoor. Toen ik bij BlueGround langs kwam, viel het me op hoe de teams hier samenwerken. Het is de sfeer die ervoor gezorgd heeft dat ik voor BlueGround gekozen heb. Ik startte in het team van Els en dat was meteen de perfecte match. De goede ondersteuning binnen mijn team heeft ertoe geleid dat ik me sterk kon ontplooien. Nu werk ik vooral samen met Sabrina. Zij heeft een zeer ruime en diepgaande kennis van de fiscaliteit en is enorm leergierig. Sabrina is heel behulpzaam, ze is de ideale mentor voor iemand die net begonnen is of die nog maar een paar jaar ervaring heeft. Ik denk dat ik zowel met team Els als met haar met mijn gat in de boter gevallen ben!

4. Wat is je motivatie?

Ik ben ambitieus en ik voel dat ik hier kan doorgroeien. Daarnaast vind ik het sociale aspect enorm belangrijk. Ik voel me goed in de groep en heb een goed contact met de klanten. Veel motivatie haal ik uit het tevreden stellen van mensen. Bij boekhouden help je zowel de klanten als de collega’s. Je komt veel in contact met de klanten en de appreciatie die je terugkrijgt, dat betekent heel veel voor mij.

“De appreciatie die je terugkrijgt van klanten, dat betekent heel veel voor mij” - Laura V.

5. Hoe ervaar je het werken in het Blueground Team?

Ik ben terecht gekomen in een heel fijn team bij BlueGround. Ik voelde me er meteen thuis en kreeg een stevige basis om te kunnen groeien. Hoewel mijn oorspronkelijke team wat zijn eigen weg ging, kan ik het nog steeds heel goed vinden met Sabrina. Binnen een middelgroot bedrijf is het echt belangrijk dat je je goed voelt in je team. Wat ik ook fijn vind is dat mensen buiten mijn team mij ook erkennen. Zo ben ik bijvoorbeeld Key User voor Yuki en vinden de collega’s gemakkelijk hun weg naar mij als ze vragen hebben. Ik heb ook een goed contact met Ignace van Yuki. Ik ben heel blij dat BlueGround mij deze specialiteit heeft toegekend omdat ik zo mijn capaciteiten ten volle kan benutten en ben dan ook gemotiveerd om deze rol van Key User te blijven vervullen.

6. Wat zijn de positieve eigenschappen van jouw functie?

De belangrijkste positieve punten van mijn functie zijn mijn collega’s, de glijdende uren, het contact met de klant en meer algemeen de variatie in de job. Van buitenaf denkt iedereen: “Boekhouden, dat zijn cijfers en dat is saai”, maar er komt heel veel bij kijken. Het is iets wat wekelijks of dagelijks in de actualiteit komt. Het is een sector waarbij je nooit stopt met bijleren. Dankzij de interne opleidingen kan je je ook altijd blijven bijschaven. 

7. Kan je een beschrijving geven van de evolutie die je bij BlueGround hebt doorgemaakt?

Met mijn achtergrond in de fiscale wetenschappen had ik aanvankelijk wat minder kennis van boekhouden. Omdat ik het eerste jaar veel btw’s heb moeten doen, werd deze achterstand snel bijgewerkt. Het is pas door te doen dat je alles onthoudt en beter kunt gaan verwerken. Op dit vlak heb ik wel veel progressie gemaakt. Mijn eerste evaluatiegesprek kreeg ik al vrij snel. Toen ze zeiden dat ze het gevoel hadden dat ik hier al een jaar werkte, gaf dit mij een boost om mijn stempel op het werk te drukken. Ik ga nu ook gedetailleerder te werk en begin zelfstandig dossiers af te sluiten.

“Tijdens mijn eerste evaluatiegesprek zeiden ze dat het leek alsof ik hier al een jaar werkte. Dat gaf me een boost om mijn stempel op het werk te drukken” - Laura V.

8. Hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven? 

Ik ben over het algemeen een vriendelijk en hulpvaardig persoon. Ik kan ook assertief zijn en laat goed zien wat ik wil. Een kritische blik werpen op ideeën en discussies voeren ga ik niet uit de weg. Ook bekijk ik iedereen zonder vooroordelen: iedereen is welkom. Verder ben ik heel ambitieus en een beetje competitief, dat uit zich vooral in het sporten. Ik houd ervan dat de dingen in orde zijn en haal er voldoening uit wanneer projecten afgewerkt worden. 

9. Heb jij een ‘specialiteit’ in het team? Waarvoor kunnen collega’s en klanten sowieso bij jou terecht? 

Ik vertelde reeds over mijn rol als Key User voor Yuki. Daarnaast organiseerde ik voor de corona crisis ook de sportactiviteiten bij BlueGround. Zo gingen we elke donderdag sporten in het park van Gaasbeek met een personal trainer en spoor ik de medewerkers ook aan om na het werken voldoende te bewegen, bijvoorbeeld door samen te gaan lopen. Wanneer het weer wat warmer wordt en de corona maatregelen versoepelen, zullen we het sporten bij BlueGround zeker opnieuw oppikken.

10. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Hoe zou jij graag willen groeien in je job?

Ik heb de ambitie om me te ontplooien tot zelfstandig accountant met inzicht en kennis over de dossiers. Ik wil graag meer richting het fiscale gaan omdat fiscaal advies kunnen geven aan klanten een extra meerwaarde is als accountant. Mijn ambities schuif ik niet onder stoelen of banken. Ik leer graag zoveel mogelijk bij en hoe sneller dat kan, hoe beter. Mijn eerste doel is senior consultant worden, wat binnen handbereik ligt. Ik ben momenteel ook bezig met mijn stage bij het ITAA). Ik zit nu in mijn tweede stagejaar en streef er dus naar om in de komende jaren de ITAA-titel te halen. Genoeg ervaring opdoen speelt hierbij een belangrijke rol. De ITAA-titel biedt ook de mogelijkheid om door te groeien in het bedrijf.

 

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert BlueGround bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak