Corona

Share

UPDATE - Betaald vaccinatieverlof

Sinds vrijdag 9 april werd een nieuwe maatregel ingevoerd die ervoor moet zorgen dat werknemers zich sneller laten vaccineren tegen het coronavirus.

Werknemers hebben sinds de publicatie van het wetsontwerp het recht om, gedurende de tijd die nodig is voor vaccinatie, afwezig te zijn van het werk en dit terwijl zij hun normaal loon behouden. De afwezigheid valt onder het klein verlet en omvat zowel de tijd voor het plaatsen van het vaccin als de tijd die nodig is om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum. Indien er volgend op het vaccin bijwerkingen zouden optreden, is de gewone ziekteregeling van toepassing.

Om aanspraak te maken op het betaald vaccinatieverlof, dient de werknemer de vaccinatieafspraak voor te leggen. De HR-verantwoordelijke zal dan “klein verlet” moeten gebruiken in de kalender in Payroll.

De regering hoopt met er met de nieuwe maatregel voor te zorgen dat de vaccinatiegraad van minstens 70% van de bevolking behaald wordt.

 Bronsdworx

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert BlueGround bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak