Btw: 6%, 12% of 21%?

Als zaakvoerder heb je veel vragen. Welke btw-tarieven moet ik hanteren voor de prestaties van verschillende diensten of het verkopen van bepaalde producten? Welke zaken kan ik inbrengen? Hoeveel btw kan ik recupereren bij een bepaald type wagen? Hoe zit het met klantengeschenken, restaurantbezoeken, …? Wat doe ik als ik producten of diensten naar andere landen (EU of niet EU) wil uitvoeren? Wat is het btw-tarief dat ik moet hanteren?

Onze experts geven je graag antwoord op al je vragen en bedenkingen over je btw-aangifte, intracommunautaire opgaven, btw-listings en andere btw-formaliteiten. We werken steeds oplossingsgericht en doen het ook graag voor jou. Zo kan jij je concentreren op je zaak.

Ben je een buitenlandse ondernemer die zaken wil doen in België? Kies er dan voor om je te laten vertegenwoordigen door een BlueGround-expert die je door het Belgische fiscaliteitsland gidst. 

Vennootschapsbelasting

Naast de personenbelasting is er de vennootschapsbelasting. BlueGround stelt de aangifte van de vennootschapsbelasting graag samen met jou op en verzendt ze via "Biz Tax" naar het Ministerie van Financiën.

De vennootschapsbelasting is complexer dan de personenbelasting en kan op verschillende manieren worden geoptimaliseerd – via voorafbetalingen, het sluiten van interessante verzekeringen, via optimalisatie van het loon van de bedrijfsleider of andere optimalisatiemogelijkheden zoals tax shelter, notionele intrestaftrek, liquidatiereserve, gespreid te belasten meerwaarde,...

Het is belangrijk dat je belastbare basis onder controle blijft. Je BlueGround-expert begeleidt je graag bij de eventuele overstap naar een fiscaalvriendelijkere vennootschapsvorm.

Heb je een vzw? BlueGround verzorgt ook de aangifte van vzw’s, de zogenaamde rechtspersonenbelasting.

Personenbelasting

Het indienen van de personenbelasting is telkens opnieuw een moment van stress en uitstel, zelfs als je geen zaak hebt. BlueGround doet het graag voor jou – of je nu in België woont of niet.

Als mandataris van "Tax-On-Web" doen wij het voor jou. Bovendien heb je via "Tax-On-Web" een langere indieningstermijn. Dan moet je je daar alvast geen zorgen meer over maken.