Je droom wordt werkelijkheid...

Wellicht heb je honderd en één vragen over fiscaliteit en boekhouden. Wat met btw? Met welke belastingen moet ik rekening houden? Kies ik voor een eenmanszaak of eerder voor een vennootschap? En welke vennootschapsvorm is geschikt voor mijn activiteit? Hoe moet ik mijn zaak inschrijven in het KBO-register, ...

Je BlueGround-expert vertelt er je alles over, tot in de kleinste details: de voordelen, de addertjes onder het gras, de te nemen stappen. Zo zetten we jou op weg naar duurzaam succes.

 

Laat je bijstaan door de experts van BlueGround. Wij geven je steeds deskundig advies. 

 

Plan je eerste afspraak

De papiermolen

België zou België niet zijn als er geen reeks van formaliteiten in orde moet worden gebracht bij de opstart van een eigen zaak. Onze experten staan je graag bij. Ze doorlopen samen met jou de nodige documenten en begeleiden je persoonlijk tijdens je eerste stappen in de zakenwereld.

BlueGround becijfert niet alleen. Wij analyseren die cijfers ook, in de diepte. We geven je advies over fiscaal aantrekkelijke optimalisaties en wijzen je ook op mogelijke pijnpunten die zich kunnen voordoen.

Je eigen zaak in 5 stappen

Het opstarten van een eigen zaak gaat niet volgens een geijkte procedure. Afhankelijk van het type van onderneming en wat je ermee wilt bereiken, geeft BlueGround je fiscaal en boekhoudkundig projectadvies, op maat van je onderneming. Sowieso zijn er enkele zaken die bij elke opstart van een onderneming aan bod komen:

 

Wettelijk

Het opstellen en indienen van de nodige wettelijke documenten

Juridische vorm

Binnen welke structuur wil je je onderneming onderbrengen? Fysieke persoon, bvba, nv,...

Financieel plan

De verschillende mogelijkheden van de financiële haalbaarheid van je droom onderzoeken

Aanvragen van een lening

In hoeverre moet er een lening aangevraagd worden, over welke termijn, beginkapitaal, ...

Opstart boekhouding

Er is een wettelijke verplichting voor elke onderneming tot ‘het houden der boeken’. Je kan dat deels zelf verwerken, indien je dat wenst. BlueGround geeft je graag advies bij de cijfers.